Коли сім’я планує народження

Коли сім’я планує народження спадкоємця, питання про підготовку до вагітності виникає наче саме по собі. Тому не дивуйтеся, коли лікар, крім прогулянок на свіжому повітрі та корисних продуктів харчування, призначить вітаміни для вагітних.

Підготовка організму до процесу виношування і народження крихітки починається як мінімум за 6 місяців до настання зачаття. Якщо жінка мала активний спосіб життя, правильно харчувалася, не мала шкідливих звичок, то для гармонійного розвитку плоду запасу вітамінів в організмі мами вистачатиме.

Однак якщо мікроелементів було недостатньо навіть для забезпечення нормальної життєдіяльності жіночого організму, то від їх дефіциту постраждає й малюк.

Щоб попередити погіршення здоров’я молодої мами й проблеми зі здоров’ям плоду, до вагітності потрібно як слід підготуватися. Планування вагітності – важливий етап, в ході якого важливо підготувати як жінку, так і чоловіка, адже в процесі зачаття беруть участь обидва.

Однією з найголовніших вітамінних сполук при плануванні є фолієва кислота.Цей життєво важливий вітамін допомагає підвищити якість сперматозоїдів, попереджає порушення формування плаценти, а також забезпечує гармонійне формування спинного мозку дитини.